Seriozisht ma ke përmendur moshën?/ Plas debati mes Valbonës dhe Nitës

Seriozisht ma ke përmendur moshën?/ Plas debati mes Valbonës dhe Nitës

Me debate të shumta është shoqëruar kjo javë mes Valbonës dhe banorëve, më në veçanti me Tean. Teksa po bënin gatuanin petullat, Tea pa dashur dogji Valbonën me vaj. Kjo e fundit, mendoi se e bëri me qëllim. Kjo situatë krijoi debat mes të dyjave.

Valbona: Ça u bënka këtu, seriozisht e ke përmendur moshën?

Nita: Po.

Tea: Jo, nuk të kemi gjykaur.

Valbona: Nuk po flas me ty.

Nita: Unë kam respekt për të, për shkak të moshës që ka. Nuk ka ndonjë gjë të keqe këtu që e përmenda.

Valbona: Unë kjo jam, ju betohem. Edhe nëse e lënë aty, unë gjithmonë e marr e heq. Këtu mund të hyjnë lloj lloj moshash.

Diola: I gjithë problemi këtu qëndron tek organizimi. I gjithë problemi me Valbonën ka qenë, që unë i kam kërkuar të fusë elementë të tjetë, duke qenë se ka qenë lidere.

Valbona: Të lutem unë nuk futem në debate me banorët. Përse zgjodhe të shkoje te Amos?

Diola: Kam qenë unë ajo që jam cuar në mëngjes dhe kam gatuar, e kam prerë edhe gishtin. Të gjithën këtë, e kam bërë pasi kam dashur një riorganizim. Unë gjellën do e bëj, pasi dua që të gjithë të ushqehen shëndetshëm.

Valbona: Armaldo më ka ndihmuar jashtëzakonisht shumë. Diola qëndron jashtë, më thotë dua të marr vitaminën D. Unë e kam bërë më së miri punën.

Armaldo: Në këtë situtatë ku ndodhemi nuk kemi qenë në kushtet të barabarta. Nuk jemi më 16 veta. Kjo situatë e ka vënë në vështirësi Diolën. Duke qenë se ne i lajmë pjatat kur mbarojmë dhe ndonjë herë lihen aty, kjo situatë ka mërzitur Diolën.

Valbona: Unë jam një grua shumë e zgjuar. Mua mu duk një strategji e Diolës, për të më futur në debat me banorët. I thash pse u ngrite nga vendi, sapo u ula unë. Pse duhet të futesha unë në debat me Amosin dhe Tean? Unë jam kënaqur me punët e shtëpisë.

Diola: Edhe unë jam kënaqur shumë.

Arbër: Është çështje shumë serioze. Për shkak se ka të bëjë me pastërtinë. E vlersoj Valbonën. Kam parë shpesh herë që shumë banorë penalizohen kur ata i përkushtohen plotëisht gatimit apo pastrimit. Nuk janë pjesë e asnjë diskutimi, qoftë edhe për të dëgjuar.

Valbona: Unë e paskam bërë edhe detyrën e të qenurit në debate edhe pse kam qenë duke pastruar në kuzhinë.

Arbër: E kuptoj. Nuk mendoj se duhet bërë kaq shqetësim. Mjafton të bashkëpunoni të gjithë së bashku.

Diola: Më duket e turpshme të diskutojmë për higjienën.

Luizi: Këtë punë nuk e ka bërë askush me mirë sa Armaldo dhe Valbona. Unë nuk mund ta bëj liderin, as Olta. Kristi e ka mbyll këtë sezon.

Kristi: Kishe shumë të drejtë. Do kaos ti? Do bësh këtë, këtë, këtë…Po të ishe ti lider, do e bëjë të gjithën rrëmujë.

Luizi: Unë do hiqja dorë. Këta duan të marrin edhe liderin, le ta marrin. Vota u bë e fshehtë. Një fletë votimi kishte shenjë. Ajo është e pavlefshme.

Dea: Po pse, për presidentin po votojmë ne? Doja të bëja lule, e bëra.

Tea: Po ja fut kot o Luiz. Olta nuk kishte gisht fare në zgjedhjen e Kristit.

Luiz: A ishte e pavlefshme? Një letër me tre luledielli, a është e pavlefshme?

Amos: Po, bravo i qoftë më. Pjesë e lojës është edhe kjo.